| Здравствуйте, гость | Правила · Помощь |
Все темы | | | |
| » трюльники и мизера, вот и аналог ) | | | |
|
|
|
Юра, я думаю, что это действительно украинская специфика, т.к. "бросок" по-украински будет "кидок"
|
|
|
|
О, вот покруче ссылочка. Пробуем:
Байкер Дата: 05 Мар 2003 18:51 "Описане типове міркування" не баскетболістів. )) Я теж уже "не граю в баскетбол", але скажу, що це написали, може бути, великі його аматори, мб великі ерудити в цій області , але не баскетболісти. У контексті розмови (обговорюється КИДОК ПО КІЛЬЦЮ ) баскетболіст НІКОЛИ не застосує дієслово "кинути". А там його використовували раз 5. Під час гри в 100% випадків буде застосоване дієслово "кинути". У жартівливій розповіді в 1% випадків можна почути щось "екстравагантне " (поклав, забив, зробив, запулил.., але ніколи "кинув"). Не прийнято. Це все рівно, що дипломат "на роботі" буде тримати вилку в правій руці. Точно також це дієслово не застосовується в контексті передачі (паса - говорять "дати", "віддати"...) і навіть укидання через лицьову . )) Примітка : сказане відноситься до Росії. Українську специфіку не знаю. Можливо, там "кинути" - нормально. |
|
» 8/03/2003, 01:35, BlackRaven
|
|
Ось так, Керя, вчи "москалiв державнiй мовi".)))) Сплюндрували геть усю мову супостати...)))))
|
|
» 10/03/2003, 14:29, FennisDembo
|
|
В английском, кстати, часто используется в таких случаях слово drill, что означает - вдалбливать или вколачивать. А на украинском -утовкмачувати или забивати. ) Забивати как то скорее не к баскетболу с преферансом, домином попахивает с футболом. )) Утовкмачувати - о то що треба: о какой я мизер (трюльник) втомкнув!! )) (В порядке уточнения сразу хочу сказать, что согласно правилам украинского языка можно использовать как Утомкнув, так и Втомкнув)
Кстати наглядный свежий пример описанной в начале темы ситуации: http://www.nba.com/games/20030309/GSWDET/recap.html Там правда проигрывалось в конце не два, а одно очко, но тактика не меняется - трюльник и все! )) |
Все темы | | | |
« Предыдущая тема | Перечень тем | »
1 Пользователей читают эту тему (1 Гостей и 0 Скрытых Пользователей)
0 Пользователей:
0 Пользователей: